10 julio 2008

Alberto Contador: "Vull guanyar la Vuelta a Espanya, i més, aquest any"

(Entrevista publicada en El Periòdic d'Andorra el dijous 10 de juliol del 2008)

EDAT: 25 ANYS
NASCUT: PINTO (MADRID)
TÍTOLS: TOUR 2007, GIRO 2008
RAFA MORA / LA MASSANA

16.00 hores. Alberto Contador, campió del Tour de França 2007 i de l'últim Giro d'Itàlia, dina al menjador de l'hotel Xalet ABBA Suites de la Massana amb Pepe Martí, el seu preparador físic -també ho va ser de Lance Armstrong, set Tours a la butxaca- i els seus companys de l'Astanà, Sergio Paulinho, Chechu Rubiera, Dani Navarro i Benjamín Noval, amb els quals van pujar ahir dues vegades el port de La Rabassa per provar-ho. En el camí s'han trobat Joaquim Rodriguez i Alberto Losada, del Caisse d'Epargne. Sorpresa. Els dos són a un apartament a Soldeu, també per entrenar. La Vuelta a Espanya en ment, la setena etapa del 6 de setembre en l'horitzó. Mentrestant, per televisió fan la cinquena etapa del Tour amb final a Chateroux -victòria a l'esprint del britànic Mark Cavendish. Contador, el campió, al qual no van deixar participar per vetar el seu equip l'organització, ni pensa en la cursa gala.

-¿No li interessa el Tour?
-No vull hipotecar els meus entrenaments per veure el Tour, crec que el descans de la migdiada és una part important de la meva preparació. Si hi ha una etapa que m'interessa, ho veig, si no, prefereixo descansar.

-¿Està emprenyat amb la cursa francesa?
-No, emprenyat no. Crec, fins i tot, que conforme avança la temporada ha estat molt bé no anar-hi, m'ha permès guanyar moltes carreres, entre elles el Giro d'Itàlia, que no estava en els plans inicials. De fet, sí em vaig emprenyar quan a cinc dies del Giro em van dir que hi havia d'anar, així, sense tenir-ho en ment ni res.

-I tot i això, va guanyar amb certa facilitat.
-La meva intenció inicial era superar la primera setmana i després veure com responia. Al final vaig anar a més i em vaig trobar força bé.
-L'equip Astanà ha patit un fort cop amb la negativa del Tour a la vostra participació.
-Al principi va ser dur, sí. El canvi que vaig fer del Discovery Channel a Astanà va ser una bona decisió, i ara que ha passat el temps penso que vaig encertar, que no passa res. Crec que queda clar que l'Astanà actual no és el d'abans. Ara ens hem de reivindicar amb fets, amb resultats per poder ser l'any vinent.

-Ara està preparant la Vuelta.
-Les pròximes curses són Sant Sebastià el 2 d'agost, la prova de ruta dels Jocs Olímpics el 9 d'agost, i la de contrarellotge el 13. Després vindrà la Vuelta el dia 30. Som aquí per conèixer els ports que haurem de pujar. No havia estat mai a Andorra i no coneixia el port de La Rabassa.

-¿I què li ha semblat?
-Si et dic la veritat, no m'ha agradat. És un port dur, però sobretot al principi. Els sis primers quilòmetres són durs, però després, tot i que no rebaixa molt, sí es fa més fàcil, i si un corredor va escapat sol per davant serà molt fàcil que dos o tres corredors per darrere, si s'entenen, deixin en no-res l'escapada. M'hagués agradat que el port fos al contrari, és a dir, que aquests sis quilòmetres durs fossin al final i no al principi de la pujada. De tota manera, ja vindrem cansats després de gairebé 200 quilòmetres.

-Veig que arribarà a l'etapa andorrana amb ganes de guerra.
-Bé, sí, serà el primer test important. Vull guanyar la Vuelta, i més aquest any. Serà el moment per fer la primera selecció entre els favorits.

-Hi haurà molt de nivell a la Vuelta.
-Valverde ha dit que vindrà, també Evans, Riccò... Aquest any serà cara.[

-¿Quants quilòmetres han fet avui?
-Crec que 115, però no ho sé cert. Hem baixat de la Massana a la Seu i hem tornat, per escalfar, i hem fet el port dues vegades.

-I demà marxeu a Pla de Beret, final de la vuitena etapa.
-No sabem encara ben bé què farem, si pujarem la Bonaigua abans o no. Ho decidirem demà, sobre el terreny. Després tornarem aquí a dormir i al dia següent cadascú a casa seva per anar la setmana següent a Astúries.

-¿Què li ha semblat rodar per Andorra?, ¿massa trànsit?
-La veritat és que m'he dut una grata sensació, perquè no ho coneixia ni hi havia estat mai. Tampoc no ens han pitat en cap moment ni ens han molestat. Si de cas, sí van una mica ràpid...

-Vostè té ara 25 anys i un Tour, un Giro... ¿És conscient que a l'aficionat se li fa la boca aigua només pensar en tot el que pot arribar a guanyar?
-Jo no m'obsessiono per guanyar-ho tot. Vaig a poc a poc, vaig fent les coses bé i aconseguint bons resultats. Evidentment, quan em retiri, vull tenir un bon palmarès, però no és una cosa que em preocupi actualment.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Casos aixina fan que perguera l'interes en el Tour ara fa enguany 10 anys. En 1998 tenia que vorer el tour en els camps Elisis, Kelme no va estar en exia ultima etapa del Tour; jo tampoc.
De segur que estos dies feu escapades a vorer el Tour per els pirineus; i pot ser tambe jo mire de reull la TV.